Svenska flaggor för många tillfällen

Den svenska flaggan är en mycket gammal symbol som har stor betydelse i det svenska samhället. Många associerar den till sommarlov, midsommarfirande och födelsedagar då flaggan ofta kommer fram som dekoration. För de flesta är det en positiv symbol, som associeras till roliga, betydelsefulla och unika händelser i det svenska kalenderåret. Man kan använda svenska flaggor till allt möjligt, både för privat bruk och som del av affärsverksamhet som en positiv och uppmärksamhetsväckande symbol.

Svenska flaggor till firandet

Ska du kanske ordna en kräftskiva, en midsommarmiddag eller kanske en födelsedagsfest så är den svenska flaggan perfekt att använda som del av dekorationerna. Du kan exempelvis placera bordsflaggor mellan ljus och blommor i mitten på middagsbordet vilket genast ger ett trevligt och somrigt intryck. Och tårtflaggor är en självklar detalj på prinsesstårtan till födelsedagsbarnet eller efter midsommarlunchen. En annan idé är att skaffa en mängd små papperflaggor som fungerar som en typ av konfetti. Dessa kan man sedan sprida över matbordet eller varför inte kasta på studenten då denne springer ut från skolportarna för sista gången? Den svenska flaggan är helt enkelt en traditionell symbol för glädje och det goda i livet, så passa på att använda den för alla speciella högtider under året.

Smart reklamföring

Tack vare att svenska flaggor är en vanlig och synlig del av samhället är det också smart att använda sig av dem i affärsverksamheter. Har du exempelvis en butik kan du sätta upp olika sorters reklamflaggor på vägen fram emot din butik, med speciella erbjudanden som kan fånga potentiella kunders intresse. Den svenska flaggan kan inkorporeras i dessa skyltar och reklamflaggor i kombination med företagets färger och logga, för att på så sätt skapa positiva associationer till ditt företag. Extra smart är det att använda sig av detta under exempelvis midsommarkampanjer där särskilda och för säsongen eftertraktade produkter kan säljas till kampanjpris. En svensk flagga drar alltid blickarna till sig, och är du ett relativt litet, nytt eller okänt företag vinner du mycket på att använda mer kända symboler som dragkraft. Sveriges flagga är en sådan, som är utbredd och välkänd men samtidigt neutral, utan någon politisk eller religiös anknytning, vilket gör den tilltalande för större målgrupper.

Tänk på kvalitet

För dig som vill investera i lite större, rejälare flaggor för privat bruk eller i reklamsyfte så gäller det att satsa på god kvalitet. Flaggor som ska vistas utomhus slits lätt av vind och sol, och kan dessutom kollapsa snabbt under alla yttre påfrestningar om kvalitén inte håller måttet. Både tyg och mast måste vara gjort i lämpligt, tåligt material och tyget på flaggan bör dessutom vara lätt så att blåsten håller den vackert svajande och tydligt synlig i vinden.